Vernieuwd toezicht

Vernieuwd toezicht

Vanaf augustus 2017 vernieuwt de inspectie het toezicht op besturen en scholen/opleidingen.

De kern van het vernieuwd toezicht is dat de zorg voor kwaliteit nog meer dan voorheen bij de school en bij het bestuur ligt. De inspectie voert jaarlijks een risicoanalyse uit. Daarbij kijkt de inspectie onder meer naar onderwijsresultaten, financiën en de tevredenheid van leerlingen en ouders. Als uit de risicoanalyse blijkt dat de onderwijskwaliteit achteruit gaat, doet de inspectie nader onderzoek. Daarbij gebruikt zij zo veel mogelijk informatie die scholen toch al verzamelen, zodat ze minder extra papierwerk hoeven te doen. Als uit de risicoanalyse blijkt dat er geen negatieve signalen zijn, krijgt de school eens in de vier jaar een bezoek van de inspectie.

Site van de onderwijsinspectie

Geef een reactie

Sluit Menu

Dank voor het bericht.

U hoort zo snel mogelijk van me!

Vriendelijke groet,

Christine