Referenties

Rick

 

“Christine heeft op het Zonnewiel in een tijdelijke situatie (vervanging verlof) voor meer gezorgd dan alleen “vervanging” van de schoolleider op dat moment. Zij is in staat om goed overzicht te houden en vanuit dit overzicht mee te bewegen in wat er moet gebeuren. Daarbij pakt ze de menselijke maat en de zakelijke insteek samen. Dat is aangenaam en professioneel. Het heeft voor het Zonnewiel opgeleverd dat de organisatie ontwikkeling door kon lopen terwijl er ook op het huis werd gepast. Christine is inspirerend, eigenzinnig, professioneel en aangenaam. Een mooie combinatie. Ik zou Christine zeker aanraden. Rick de Rijk, voorzitter bestuur het Zonnewiel

(Voorzitter Bestuur Het Zonnewiel, vrije school De Bilt)

Jeanette

 

“Als interim intern begeleider heb ik samengewerkt met Christine op de Dr. M.M. Den Hertogschool.
Zij is doortastend en betrokken, heeft binnen zeer korte tijd de situatie geanalyseerd en weet de vinger op de zere plek te leggen. Tegelijkertijd heeft ze een groot emphatisch vermogen en benadert ze het team, de kinderen en de ouders, met veel respect. Daardoor hebben mensen snel vertrouwen in haar, krijgen energie en zijn bereid hun verantwoording op te pakken. “Verbindend leiderschap” is een kunst die Christine goed verstaat.”

(Interim intern begeleider)

Dave

 

“Ik heb Christine leren kennen als Interim directeur op Het Veldhuis. Tijdens mijn werk als teamleider wist Christine altijd vanuit een open houding op het juiste moment de juiste dingen te zeggen en te doen. Als echte teamplayer mobiliseert ze krachten en kwaliteiten binnen het team, prikkelt ze en weet ze mensen in een echte flow te brengen. Haar coachende begeleiding en puike kennis van zaken maken dat ze voor mij het verschil wist te maken. Voor mij voor altijd een belangrijk rolmodel.”

(Adjunctdirecteur Het Veldhuis)

Carina
Carina

 

“Christine Van Der Pol verstaat de kunst om volkomen in afstemming te bespreken wat op dat moment nodig is voor jou als cliënt. Dat maakt dat je als cliënt voortdurend in verbinding bent met jezelf en woorden horende bij: reflectie, bewustwording volgende stappen, van jou zijn en authentiek gevoeld worden. Ik heb een bijzondere “reis naar binnen” met je mogen meemaken. Dank daarvoor.”

(Directeur Basisonderwijs)

Paul van den Brom
Paul

 

“Christine heeft een prettige en rustige benadering waarbij zij oog heeft voor de mensen aan wie zij leiding/begeleiding geeft. Ze is in staat om mensen binnen een organisatie met elkaar te verbinden op een prettige wijze.

Als directeur Ad interim heb ik haar als prettig ervaren. Ze weet een goede balans te geven aan directeur zijn maar is ook heel bewust van haar tijdelijke rol en legt een basis voor een doorgaande lijn die gecontinueerd kan worden na haar vertrek als interim. Ze gaat hierbij veranderingen niet uit de weg en is doortastend waar nodig. Door open en transparant te zijn naar een team ontstaat er een samenwerking die ik als zeer prettig heb ervaren.”

(Leerkracht / ICT coördinator Het Veldhuis)

Ineke
Ineke

 

 

Ik vond je verhelderend en aandachtig. Je veroordeelt niet en je bent een warme persoonlijkheid. Ik heb genoten van onze wandelingen. Ik heb helderheid gekregen over wat ik wil, ik ga geen switch meer maken in mijn werk, maar ga binnen mijn huidige werk wel nieuwe uitdagingen aan. Ik merk dat me dat energie geeft.

(Directeur ROC)

Carine

 

Wat heb ik geleerd?

Om puur naar mezelf te kijken, letterlijk en figuurlijk. Dat deed ik  niet vaak.  In de spiegel kijken is niet één van mijn meest favoriete bezigheden. Ik ben juist veel bezig met mezelf in mijn omgeving en met anderen en wat anderen volgens mij denken en willen.

Ik heb geleerd om voor mij belangrijke waarden in te zetten. De  kracht te ervaren die daarvan uitgaat.

Waar heb ik het meeste aan gehad?

Ruim en breed denken: De ideale wereld, wat is daarin belangrijk voor mij. Wat is geluk(t) in mijn werk. Waar wil ik vanuit gaan?
Zo denken geeft de betrekkelijkheid aan van zaken die mij veel (ook negatieve) energie kosten en helpt me denken richting kracht en positiviteit.

(Leerkracht SBO)

Opdrachtgevers:

Het Zonnewiel

 

 

Inhoud van het artikel

Misschien ook interessant:

Lieve onbekende

Toen ik de boekenkast aan het inrichten was viel een schriftje op de grond. Het was een schriftje dat mijn moeder had bijgehouden toen ze als leerkracht inviel op de meisjesschool van de Evangelische Broedergemeente. Het stamt uit 1949. Het voelde alsof mijn moeder mij wilde laten weten dat ze mijn besluit om terug te keren naar het onderwijs goedkeurde.

Dank voor het bericht.

U hoort zo snel mogelijk van me!

Vriendelijke groet,

Christine